Дунав 8806 продължава да оформя състава си за новия сезон. Шампионът в женската НБЛ се похвали с първото си ново чуждестранно попълнение. Това е националката на Сърбия Биляна Степанович.

"Когато агентът ми се обади за офертата от Дунав 8806, потърсих приятелката си Тамара Баич. Тя ми каза само хубави неща за всичко и всички в клуба. Чух много добри отзиви и за треньора Георги Божков и стила, на който залага. Това беше достатъчно за мен, за да взема решение да дойда в Русе", заяви Биляна Степанович.

191-сантиметровият център игра в унгарския Атомерому през миналия сезон, а преди това в Минск (Беларус). В кариерата си носи екипите и на сръбските Радивой Корач и Партизан, където трупа опит в продължение на пет години.

Биляна е част от разширения състав на Сърбия за европейското първенство в Унгария и Румъния, което се проведе преди малко повече от месец. В последния момент обаче отпадна от състава, който впоследствие стигна до златото. През последните години тя преминава през всички формации на Сърбия при подрастващите.

"Познавам я много добре. Преди началото на миналия сезон играхме срещу нейния отбор на турнира в Сфънту Георге. Още тогава тя ми направи много добро впечатление. Надявам се да покаже темперамента и тактическата дисциплина, които са характерни за сръбските бакетболистки", коментира треньорът на Дунав 8806 и националния отбор на България Георги Божков.