Дунав 8806 победи "Левски" със 73:71 като гост в София в четвърти мач от финалната серия в Националната баскетболна лига при жените. По този начин русенки изравниха плейофа на 2:2 победи. Това означава, че титлата ще бъде решена в пети мач, който ще се играе на 3 май в Русе (събота) от 18.00 часа в зала „Дунав”. Победителят в него ще бъде шампион на България.

Мачът започна с много силна серия от 11-0 за русенки, като "Левски" успя да стопи част от изоставането си до края на първата част за резултат 13-18. Още в началото на втория период "сините" изравниха и следващите минути бяха доста равностойни, а в края на полувремето гостите си създадоха малка преднина от 5 точки.

След подновяването на играта на моменти Дунав се откъсваше с 9 точки, но домакините не позволиха разликата да стане двуцифрена. В крайна сметка резултатът в частта бе равен, а това запази преднината от 5 точки на гостите, пише bgbasket.com. Дунав увеличи аванса си в началото на заключителната част, а 4 минути преди края той стана двуцифрен. "Левски" не се отказа и при минута и половина до края разликата бе намалена само на 4 точки. тя бе свалена дори и до две, но Дунав вкара важни кошове и оцеля. Секунда преди сирената Шарел Алън вкара три наказателни удара, но след това русенки не сбъркаха и спечелиха.

Кристина Сантяго бе най-резултатна за победителките с 23 точки, като добави 11 борби и 5 асистенции, а с по 16 точки завършиха Таня Чиров (6 борби) и Шанте Еванс (7 борби). От "сините" Шарел Алън бе над всички с 34 точки и 9 борби, а с 10 плюс 8 се отчете Наташа Попович.