Баскетболният "Левски" скочи срещу съдийството в четвъртия мач от финалната серия при жените, в който селекцията на Стефан Михайлов загуби със 71:73 от Дунав и шампионската титла ще се определи в петия двубой в събота в Русе. Треньорът на "сините" беше афектиран след срещата тази вечер в "Универсиада", а след края й на полето дори нахлу Константин Папазов, атакувайки гневно съдиите и искайки им обяснение за ощетяването на "Левски".

"Разочарован съм от загубата. Пропуснахме идеална възможност да спечелим титлата. Напрежението взе връх в моите момичета, които играят за първи път финал. Фатално беше, че и три от нашите основни баскетболистки излязоха за по пет лични нарушения в последните минути", заяви Стефан Михайлов.

"Отиваме в Русе за решаващия пети мач и каквото стане. Шансовете ни не са никак малки. Дано само съдийството не бъде такова, каквото беше днес. Реферите очевидно предпочитат американките от Дунав пред нашите млади състезателки и отсъждат всяка спорна ситуация в тяхна полза. Бих казал дори, че в днешния двубой бяхме ограбени от съдиите", добави още треньорът на "Левски".

"23 часа Дунав се оплакваха от съдийството. Президентът им щял да връчи медали на Стефан Станев, да му връчва каквото иска. Голямо реване със съдиите. Ивайло Ресиловски е свирил един мач на Рилски спортист, дойде и свири един двубой на нас... после той е виновен. Други клубове казват - този няма да свири, онзи няма да свири. Всеки си избира съдии. И ние се явяваме учебно поле, да идват да се учат на момичетата ни как се свири", добави Михайлов.