Женският Дунав Еконт Експрес записа изключителна победа като гост на Апоел в Тел Авив и увеличи значително шансовете си за класиране напред в следващата фаза на Еврокъп. 40 минути не стигнаха на двата тима да излъчат победител, а в изиграното петминутно продължение българският тим демонстрира повече и заслужено се поздрави с ценния успех. В една драма срещата завърши 104:100 за Дунав след като в редовното време двата тима имаха по 89 вкарани точки.

Играч на мача стана невероятната в тази среща Наталия Ануфриенка, която завърши с 38 точки, 7 борби, 5 асистенции, 3 отнети топки и 1 чадър. Зорница Костова вкара 18 точки (3 тройки), отне 4 топки и подаде 2 асистенции. Американката Даниел Бъргин добави 17 точки и 8 борби, колкото хвана и нейната сънародничка Шарел Алън. Тя пък се отчете с 14 точки за втората поредна победа на Дунав в този турнир.

Следващата седмица русенки приемат Динамо Москва в дербито на Група “G” от този турнир на Еврокъп. И двата отбора са с пълен актив от две победи след два изиграни кръга. Мачът е на 26 ноември от 18:00 часа в русенската зала “Дунав”./БЛИЦ