Баскетболистите на "Левски" се класираха на финала за Купата на България, след като триумфираха и в преиграването срещу Рилски спортист. "Сините" спечелиха решителния сблъсък с 81:78 и в понеделник ще спорят за трофея с Черно море. По-интересното обаче се случи след края на срещата на "Левски" със "скиорите". Ексцентричният треньор на "сините" Константин Папазов полудя и не само, че бурно изрази радостта си, също така си позволи и да провокира публиката на отбора от Самоков.

Националният селекционер дори беше нацелен с бутилка минерална вода по главата, както и му "подариха" порция пуканки. Това се случи, след като Папазов си позволи да застане пред публиката на самоковци и да ги провокира, замахвайки с ръце. 

Наложи се приятелите му Георги Младенов и Велислав Вуцов да влизат на игралното поле и да пробват да го усмиряват. Папазов обаче побегна настрани, след което отново се върна пред агитката на Рилецо и продължи да дразни запалянковците. Треньорът беше облечен с бяла тениска с надпис "Heath", като само секунди по-късно демонстратично облече над нея още една такава, предизвиквайки още повече гнева им. Феновете от Самоков пък не само, че го нацелиха с бутилката, а и през цялото време не спряха да го псуват, плюят и обиждат.

Добре, че в залата бързо влязоха полицаи, които застанаха между запалянковците и Папазов и не позволиха да се стигне до още по-грозни сцени.

След това треньорът на "Левски" обясни гневната си реакция и защо си позволи да се държи така с феновете на Рилски спортист.

"Ще предложа утре да дойдат трети път, майка и баща... Искам да им кажа на тези граждани, че миналата година български отбор игра финал за Балканска лига. И тези капацитети и родолюбци поддържаха отбора на Галил Гилбоа, понеже са класически селяни и тясно скроени", изригна Папазов.

"Заради това е такова отношението ми към тях. Аз уважавам публиката. Уважавам публиката, но не може тези специалисти миналата година на финала на Балканската лига, на територията на България, да поддържат Галил. Родолюбци, ето тези", добави пред ТВ7 Тити Папазов, показвайки феновете от Самоков.

В същото време публиката на "Левски" скандираше мощно името му и по-специално: "Кога на Тити паднете, к*ра ще му лапате!".
 
Article.jpg