Шампионът и носител на Суперкупата на България Левски Лукойл е наказан с 5000 лева глоба за екшъна в зала „Универсиада“, прекъснал дербито с Балкан (77:73) от 13-ия кръг на НБЛ миналата събота.

Санкцията е наложена от Дисциплинарната комисия към родната федерация по баскетбол, която се събра на извънредно заседание, съобщава bTV. Това е поредната глоба, която Левски Лукойл понася през последните 12 месеца за изстъпления на своите симпатизанти.

Припомняме, че в третата четвърт на мача голяма част от ултрасите на Левски Лукойл напуснаха своята зона, преминаха необезпокоявани над ВИП трибуната и застанаха в непосредствена близост до сектора с привържениците от Ботевград. Само намесата на охраната предотврати нахлуването на запалянковците на „сините” в сектора на „Балкан” и не се стигна до физическа саморазправа.

Сблъсъците миналата събота приключиха с обиди и вербални заплахи, с хвърлени бутилки, една от които, според очевидци, е ударила дете. И с откъртена седалка от фен на „Левски Лукойл”, който пробва да я метне към ботевградчани, но бе спрян от бодигард.

Ударен с шише по рамото бе и оператор на БНТ – телевизията, която излъчва директно двубоя. След случилото се той категорично отказ да продължи да работи, уплашен за здравето си. Екипът бе принуден да довършва срещата, предавайки с една камера по-малко.

Редът в „Универсиада” бе въдворен с нахлуването на жандармерията, която върна запалянковците от „синия” лагер по местата им. След края на мача привържениците от Ботевград бяха задържани в залата от мерки за сигурност и съпроводени от полиция до изхода на София.