Феновете на баскетболния Балкан се обявиха против решението на Етичната комисия на БФБаскетбол. Клубът бе наказан с предупреждение по повод поведението на агитката в двубоя срещу Левски в Ботевград от петия кръг на НБЛ.

Ето автентичният текст на писмото:

"До Етичната комисия
към БФБаскетбол

О Т В О Р Е Н О П И С М О
от
Фен клуб на БК Балкан - гр.Ботевград

Господа от Етичната комисия към БФБаскетбол,
Ние, феновете на БК Балкан - Ботевград, наречени "Северен балкон" от г-н Камен Тошев - комисар на баскетболния мач Балкан - Левски проведен на 13.11.2010г в Ботевград, категорично се обявяваме против Вашето решение да накажете БК Балкан с предупреждение /официално деклариране за по-строго наказание при следващо нарушение/.
Формулировката за това Ваше решение буди недоумение у нас, феновете. Нима Вашите бойкотиращи първенството съдии не заявиха открито в националния ефир, че има специално отношение към някои делегати, съдии и отбори?
А какво ще кажете Вие, господа, за съдийските лобита на някои отбори?
Нима феновете на баскетболните мачове нямат равни права с тези на футболните и другите колективни спортове? Ако техните федерации и комисии обръщат подобно внимание на скандиранията на феновете, подкрепящи любимите си отбори - с изключение, разбира се, на обидите на расова основа, то футболните терени и зали трябва да се превърнат в тренировъчни игрища и площадки, лишени от присъствието на зрители.
Нима мачовете в различните колективни спортове няма да загубят от заряда си при отсъствието на своите фенове? Още повече, че техният продукт, както и този на рекламодателите, е предназначен именно за публиката.
Та нали тези спортни прояви са с цел да доставят положителни емоции в и без това скучното ни и забързано ежедневие!
Нима положителните оценки на много баскетболни деятели, дадени в последните няколко години, не са достатъчно красноречиви за стойността на публиката на Балкан?
Нима смятате, че обезкуражаването и отсъствието на Нашата публика ще допринесе за по силните и добри изяви на противниковия отбор?
Да, нашия град е малък, залата ни е малка, „осветлението ни е слабо, баскетболистите ни са с различни чорапи," и бюджетът ни е малък, но Вие, господа от Етичната комисия и Вие, господин Камен Тошев, не си и помисляйте за миг, че първенството може без Балкан и неговите верни фенове. Защото в противен случай то би загубило колорита си.
Ние от Фен клуб на БК Балкан - гр. Ботевград смятаме , че с изложеното до тук в това отворено писмо става ясно, че баскетболът в Ботевград е религия и ничии интереси не биха попречили това да е така.

САМО БАЛКАН - ОЛЕ.
26.11.2010г.
гр.Ботевград"