Лукойл Академик ще играе срещу румънския първенец Орадея за влизане в групите на Шампионската лига. На 4 октомври от 18.00 часа е първият мач в зала “Универсиада”. Реваншът е на 6 октомври. Победителят ще участва в редовния сезон на дебютното издание на Шампионската лига. Негови съперници в група "B" ще бъдат Венеция, Автодор Саратов, Макаби Ранд Медиа, Химик, Пънар Кършияка и Льо Ман.

"Очакванията в Лукойл Академик са високи, както винаги. Очаквам в тези два мача да се представим на ниво и да се класираме. Няма значение по какъв начин - грозно или красиво, най-важното е да го направим. Дори и да не успеем сезонът продължава и можем да постигнем нашите цели. В България трябва да спечелим всичко, което може, а в Европа трябва да продължим, до където можем по най-добрия начин", каза лидерът на тима Филип Виденов на днешната пресконференция.

"Аз съм оптимист, въпреки че в контролите играхме колебливо, но имаше много обстоятелства, които ни попречиха да разгърнем пълния си потенциал. Сега ще починем и ще успеем да се концентрираме максимално до мача, който ще играем. От страна на мотивация и енергия мисля, че ще изглеждаме както трябва, което в такива мачове понякога е по-важен фактор. Целите на Лукойл Академик винаги са едни и същи, както всяка година", добави Фил.

"Напрежението ще падне след първия мач. Ще стане ясно как сме се подготвили. Мисля, че сме достатъчно добър отбор да мислим и сега не е време да мислим за Суперкупата. Отдавна не съм на 20 години и не се притеснявам, че имаме три мача следващата седмица”, завърши бившият играч на Реал (Мадрид).

Видеото е на колегите от Спортал