Лукойл Академик спечели Суперкупата по баскетбол след победа над Рилски спортист с 93:85. Капитанът на шампиона Филип Виденов бе дисквалифициран след оспорване на съдийско решение, а накрая дори отправи неприличен жест към публиката от Самоков.

"От известно време някои неща в България не са съвсем, както трябва. Със самочувствието съм, че играя в един от най-добрите отбори в страната в последните много години. Аз лично трудно приемам такива неща, а и съм капитан на отбора. Ако някой трябва да направи нещо, това съм аз. От едната страна се свирят едните неща, от другата - не. Съдиите са много добри, аз ги познавам и знам, че са международни. Нямам нещо против тях, но някой мач така се налага да свирят. Така се случи и днес и аз реагирах така", каза след мача Виденов.

Относно неуредиците в залата той каза, че това дразни всички и играчи, и зрители. „На мачът с Орадя във вторник беше същото. Когато си готов за мача, не е добре 20-30 минути да има почивка и после пак да започва, както за нас, така и зрителите, които са по-важни. Случва се да има проблем, но трябва да има резервен план. Мисля, че може да е по-добре."

"Искам да се извиня на публиката на Рилски спортист. Тя е чудесна публика. Не трябваше да реагирам по този начин. Мотивацията ни е малко по-различна сега. Имаме натрупана и малко умора, но психологически мисля, че сме отхвърлили проблемите. Сега трябва да покажем, че наистина сме сериозен отбор и имаме много добри играчи. Според мен духът в отбора ни е добър, но със Суперкупата постигнахме една от заложените ни цели за сезона. Не се класирахме в Шампионска лига, но продължаваме в Европа. Изпуснахме шанс да сме един от първите отбори в нов формат, но продължаваме. Сега може да стане и по-добре. Може да продължим по-напред и лично за мен това също е голяма мотивация.”