Лидерът на националния ни отбор по баскетбол в момента, капитанът Филип Виденов отсече, че ако България се класира на Европейското и отказалите тази година се върнат наготово, той няма да играе на шампионата. Виденов бе разочарован след поражението от Германия със 70:82 в третата евроквалификация.

„Не искам да коментирам играчите, които не играят в момента. Ако искат да играят догодина, аз няма да играя. Не мисля, че е честно за момчетата, които в момента се мъчат, другите да дойдат догодина и да играят наготово. За това ще мислим, когато му дойде времето", закани се Виденов, заплашвайки, че ще се оттегли от националния отбор, ако разбира се, селекцията на Росен Барчовски успее да се класира.

Така афектираният баскетболист се изказа остро срещу решението на близнаците Деян и Калоян Иванови, както и на Стефан Георгиев и Тенчо Банев да не играят в квалификациите.

"Не казвам, че няма да играя на Европейско, но ако стане така, че тези, които сега не играят, са в отбора, аз няма да съм там. Това не е бунт. Просто не мисля, че е честно постоянно да стават такива неща. Мисля, че ако се класираме, момчетата които са тук заслужават да играят на Европейско. Дори смятам, че трябва от всички американци Седрик Симънс да е в отбора, защото в момента той е с нас в тези квалификации", коментира Виденов.

"Решението ми да играя е мое, аз разбирам останалите, в крайна сметка всеки гледа себе си до една степен. Имаше начин нещата да станат по-лесно. Лошото е, че водим този разговор, защото наистина нямаме силни високи играчи. Кактвото е, това, ще се борим докрай", добави капитанът на България.