Тежки финансови проблеми застигнаха носителя на Купата на Румъния по баскетбол за изминалия сезон Тимишоара. В редиците на клуба от тази есен се състезава и Христо Николов, на когото ще му се наложи бързо да си потърси нов отбор. Кризата в тима е необратима и управата на Тимишоара взе решение да извади състава, както от участие в лигата на северната ни съседка, така и от турнира за европейската купа на ФИБА, пише BBall.bg.

Всички баскетболисти на Тимишоара, включително и Христо Николов, вече са със статут на свободни агенти. Макар че те все още водят подготовка заедно и снощи дори участваха в мач от първи кръг на местната купа, където загубиха като гости на Ровинари с 59:65, е въпрос на дни всеки от тях да поеме по своя път и Тимишоара окончателно да преустанови съществуване.

Бюджетът на клуба за новия сезон е гласуван, но не и отпуснат, тъй като парите са блокирани в сметката на местната община. Никакви финанси от обещаните не са постъпили в сметката на клуба, поради арести на част на градската управа, гарантирала през лятото финансовата стабилност на един от водещите баскетболни отбори оттатък Дунав.