Старши треньорът на Дунав 8806 Георги Божков беше доста умислен след поражението със 70:84 на турския Боташспор. След загубата русенки отпаднаха от турнира Еврокъп, след като са твърдо трети в група “F”.

„Този резултат, който постигнахме в Адана, ни задължи да мислим, че ще направим така, че да успеем да ги елиминираме. Така и работихме през седмицата, с такава нагласа излязохме, но в хода на мача не можахме да противодействаме на Кортни Парис“, заяви Божков.

„Нашите центрове нито имат опита, нито габарити, за да играят срещу такъв човек. Ако тя не бе направила такъв мач, можехме да се надяваме на нещо. Сантяго излезе бързо от ритъм заради нарушенията. За съжаление преди мача и Зорница Костова получи някаква бъбречна криза, която не и позволи да играе добре в мача. Заслужено Боташспор продължава. Още при жребия знаехме, че нямаме почти никакви шансове. Но аз се радвам, че се сборихме, и все пак можем да се противопоставим. Много бих искал да видя, ако можех да разчитам на играч като Кортни Парис, тя струва повече от целия наш отбор. Съдиите свириха слабо, което ме учудва. Четири жени ни идват много“, каза още Божков.