Носителят на Купа България за последните четири години Дунав 8806 няма да защитава трофея си на финал, след като днес загуби от Монтана 2003 в едната от полуфиналните срещи.

„Много интересен, много оспорван мач, последните две ситуации решиха изхода му. Лошо е, когато оставиш мача да се реши от едно нападение и една защита. Ние имахме последно нападение, в което да вкараме победен кош, но не успяхме. Бяхме много близо до това отново да играем на финал.

В четвъртата част имахме много чисти ситуации под коша, пропуснаха ги, и Кристина Сантяго, и Шанте Еванс имат пропуски, които рядко се случват. Въпреки всичко имахме шанса в наши ръце и не успяхме, заяви старши треньорът на русенки Георги Божков пред bgbasket.com.
.
- Искаше ми се да видя повече от Таня Чиров, която за първи път завърши с нула точки и отрицателен коефициент, може би най-опитната в отбора. Напрежението я натисна повече, отколкото трябва, тя е много отговорно момиче. Беше бледа в хода на мача. Сантяго също можеше да изиграе по-добри неща, но ако беше вкарала последните нападения, всичко щеше да е окей. Липсваше ни агресия в бързата атака, играхме по-предпазливо, отколкото исках. Аз исках да играем малко по-бързо.

Сигурен съм, че сега ще бъдем много ядосани, специално аз – много нервен, не знам колко време ще ме държи. Отборът също не може да бъде щастлив, така че тази седмица ще бъде тежка за него.”