Монтана 2003 се класира за финала в турнира за Купата на България. Тимът удари и детронира носителя на трофея Дунав 8806 с 68:66. По този начин монтанки прекъснаха серията на русенки от четири поредни успеха в турнира. Двата отбора изиграха драматичен двубой с доста смени на водачеството и изравнявания, а изходът му се реши в последните секунди. В събота от 18.00 часа Монтана среща Хасково в битката за трофея, а русенки ще играят с “Левски” за третото място. Финалът е първи за Монтана в турнира от 2010 година, когато тимът падна от Дунав, пише BGbasket.com.

Дунав започна чудесно и поведе с 8:2, но монтанки отговориха със серия от 7:0. Дунавки бързо си върнаха преднината и бяха напред до края на първата част, но с малко. През втората русенки дръпнаха със 7 точки, но пък монтана отговори с добри минути и взе преднина. При резултат 33-28 за Дунав, тимът от Северозапада вкара направи серия от 11:2 и излезе напред, като тройка на Виолина Кочева свали пасива на русенки на 2 точки на почивката.

Дунавки тръгнаха силно след паузата и след начало от 11:4 обърнаха резултата в своя полза. Три минути преди края на третата част монтанки изравниха, но пък русенки веднага отбелязаха. Стефка Николова и Радостина Славова вкараха за Монтана, а след размяна на по кош тимът водеше с 3 точки след 30 минути.

Дунав изравни с тройка в началото на последната четвърт, след което двата тима си размениха по няколко точки, с които резултатът оставаше равен. Точно минута преди края Биляна Павичевич изведе монтанки напред с успешна стрелба, а Радостина Димитрова отново изравни след два точни наказателни удара. След това при оставащи 24 секунди Павичевич бе фаулирана, а тя успя само при втория си опит. В ответната атака защитата на Монтана принуди Димитрова да направи крачки, а до края останаха 2.5 секунди. Последва нарушение срещу Олена Самбурска, която вкара първия опит и пропусна втория, след което време за русенки не остана.