Президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков коментира страхотния скандал, разразил се след вчерашния полуфинал между Рилски спортист и "Левски". Босът обяви, че ще свика заседание на Управителния съвет , а също така и дисциплинарната комисия ще заседава.

"След вчерашните събития се опитах да събера УС по най-бързия начин, но това ще се случи най-рано в сряда и най-късно в четвъртък. Във вторник ще има заседание на дисциплинарната комисия. За преиграването - формално нарушение, съдийска грешка, това би се случило навсякъде по света. Главният съдия носи отговорност за всичко, което се случва, съдийската комисия мисля, че вече обяви наказанието му, обяви Глушков.

- Говори се много за многото чужденци, които наистина вдигат нивото, но както видяхте, сега това попречи административно. Сигурен съм, че и без пети чужденец, нещата ще бъдат същите. За съжаление вчера не бях в залата и не успях да видя грозните случки. Лошото е, че участниците в цялото това нещо са ръководители, шефове на разни комисии. Причините са комплексни, но явно има емоция, има много амбиция, не знам дали няма и много его. При всички случаи ще има решение на дисциплинарната комисия и на УС.

Има санкции, които са описани в дисциплинарния правилник. Не сме само ние, това се случва и в други спортове, когато има много напрежение. При това се случва в големи, цивилизовани, много богати държави. Възможно е правилникът да бъде леко променен, за да има не само имуществени, но и административни наказания."



Article.jpg