Нелека задача ще има младежкият ни национален отбор по баскетбол, който от 21:15 часа тази вечер излиза срещу домакина Австрия на 1/2-финала от Евробаскет 2010, дивизия "В". За да влязат в елита от следващия сезон, играчите на Георги Младенов се нуждаят от победа във важния сблъсък.

"Това е финал преди финала. За мен е по-добре, че играем с Австрия, защото техният отбор с всеки мач се представя по-слабо. Смятам, че тимът на Полша е по-класният и по-добрият", сподели Младенов.

"Абсолютно точно навреме дойде загубата ни от Швеция. След първия мач с Португалия, който бе с малко по-различна психология, след това изиграхме срещи с противници, които тотално надиграхме. След това дойде мачът с Израел, в който в последните четири минути и половина с характер и добри изяви в нападение и защита, успяхме да се върнем в играта и да победим. Като че ли това им създаде малко фалшиво самочувствие, че няма отбор, с когото да не можем да се справим. Затова тази загуба дойде навреме. За да слезем на земята, защото бяхме полетели и щяхме да паднем може би много лошо. Това не означава, че мачът ни с Австрия е предрешен. Смятам, че имаме сили да се справим с тях. Гледахме техни двубои, разузнали сме ги, така че само от нас зависи какво ще се случи", продължи пред "Гонг" спецът.

"Уверен съм и вярвам в момчетата. В никакъв случай не се притеснявам от Австрия. Единственото, което ме притеснява, е да не се опитаме пак да се направим на непобедими. Но проведохме разговори и казах на момчетата, че срещата с Швеция е история и не трябва да се връщаме назад. Този мач е забравен, те знаят за какво става въпрос. Аз съм уверен и имам самочувствие, обосновано на играта в последните мачове. Вярвам им безпрекословно, и смятам, че ако изпълним всичко, за което говорихме, имаме шансове, и то големи, да се поздравим с победа и да влезем в Дивизия "А". А на финала вече се играе много по-разкрепостено. И защо да не станем първи. Утре е финал преди финала", завърши Младенов. /БЛИЦ