Капитанът на националния ни отбор по баскетбол Христо Николов-Гларуса коментира представянето на турнира в Самоков. Нашите спечелиха надпреварата, в която победиха Дания и Румъния.

"Много съм щастлив, че спечелихме този турнир. След трите поредни загуби, с които се прибрахме от Австрия и които малко или много повлияха на настроението ни, имахме необходимост от глътка въздух, от възход и от няколко победи, които да ни възвърнат самочувствието", заяви Христо Николов.

"Играчи, от които се очаква много в тези квалификации и които досега по една или друга причина не можеха да покажат истинското си лице, вече намират верния ритъм, отборът ни навлиза във форма и вървим в правилна посока. Разбира се, има още много какво да се желае в баскетболно отношение, но най-важното е да не губим концентрация", допълни крилото.

"Щеше да е много полезно да изиграем още една контрола преди началото на същинските мачове от евроквалификациите и бяха положени усилия в тази насока, но не се получи. Нека мислим позитивно, да си кажем, че до тук работихме отлично заедно, чувстваме се страхотно като колектив и трябва да останем заедно в тежките изпитания, които тепърва се задават", каза още Николов.

"Не на последно място бих искал да изкажа специална благодарност на ръководството на Рилски спортист, в частност на президента на клуба г-н Петър Георгиев и на неговия екип, които се оказаха невероятни домакини. Осигурени са ни перфектни условия за подготовка, при които да мислим само за баскетбол и за целите си. Специални благодарности и на публиката за подкрепата. Имаме нужда от феновете и ги очаквам в неделя отново в залата, когато излизаме единствено за победа срещу Холандия", заяви Николов.