Сашо Везенков е гласен за нов старши треньор на Лукойл Академик. Спортният директор на шампионите е изненадващото име, което най-вероятно ще замени на поста Марин Докузовски, който се раздели с клуба преди седмица. Според слухове от последните дни името на Везенков се спряга за нов наставник на "студентите", но все още нищо не е решено. Върху варианта умува президентът на клуба Валентин Златев, който скоро трябва да вземе решението.

При назначението на Везенков за наставник на Лукойл Академик, треньорският щаб ще бъде запазен и Мирослав Ралчев, Иван Коцев и Георги Давидов ще продължат да изпълняват функциите, които имат от началото на сезона.

Везенков вече до някаква степен влезе в ролята на треньор, след като на последния мач на Лукойл Академик - победата с 87:65, беше заел място на пейката.

49-годишният бивш баскетболист няма опит като треньор - след прекратяването на състезателната си кариера през 2002-а веднага заема пост в управата на шампиона Лукойл Академик. В последните години Везенков е спортен директор на "студентите", които спечелиха 10 поредни титли на България и 8 купи на страната.