Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков сподели след победата със 120:95 срещу Люксембург, че България има за какво да съжалява след края на евроквалификационните си двубои.

„Има за какво да съжаляваме след края на този мач. Имахме добри шансове. Не мога да кажа, че сме играли много под нивото си във всички двубои. Пропуснахме една добра възможност. Има въпроси, които трябва да си зададем. Например: Какво е националният отбор за българина? Дали е този стимул, какъвто е бил преди? Защо само за близнаците да става дума? Има доста, не са само те... Не сте ли питали още селекционера? Няма сега да казвам имена”, започна босът на централата Георги Глушков след мача с Люксембург, хвърляйки в смут журналистите, но очевидно визирайки отсъствието на Тенчо Банев и Стефан Георгиев, които обаче лекуваха сериозни здравословни проблеми.

"Един състезател не прави отбор. Момчетата играха, колкото можаха. Казах още преди квалификациите, че отборът ни ще бъде млад и патриотичен. Все още не сме обсъждали името на нов треньор", продължи Глушков.

"Тази квалификация беше емоционално опустошителна. На всички ни е неприятно, но трябва да си го признаем, че е така. Време е да седнем, да помислим и да вземем важни решения в името на доброто на българския баскетбол", каза още президентът на баскетболната ни федерация.