Георги Глушков бе преизбран за председател на федерацията по баскетбол. Неговата кандидатура бе единствена и изборът бе напълно очакван. Глушков обяви, че заплатата му по време на първия мандат е била между 1500 и 1700 лева, а предложението е било да взима по 5000 лева. Сега, за втория си мандат, президентът се отказа от месечното си възнаграждение.

"Критичната ситуация, в която бяхме при предишните избори, премина. Както казах, финансовото състояние на федерацията е стабилно. За новия мандат си поставям за цел да подобрим работата с подрастващите. Имаме увеличение на практикуващи баскетбол, което е един залог за т. нар. „пирамида”. Тук говорим за сериозна работа в елитния спорт – там, където нашите спортисти ни представят на европейския терен. Трябва да се свърши много работа и да идват идеи от комисиите, които назначихме – техническа, треньорска и за подрастващи, които да осигурят нужната информация и след това ние, в управителния съвет, да реализираме идеите. Това е много важно. Аз не искам да се връщам назад и да мисля какво е било. Предвиждаме много неща за треньорите, семинари и обучения. Смятам, че поощренията за добри спортисти са в минал период и сега трябва да има такива за треньори, които работят по добър начин, по който да създават спортисти", каза Глушков.

Управителният съвет е от 11 души и съм разговарял с всички тях за проблемите на българския баскетбол, за тяхното участие и за това какво искам да се случи в този управителен съвет. Трябва да бъдем обединени, защото българският баскетбол се нуждаеот това. Надявам се да направим армонична връзка между спорта и бизнеса. Ние не искаме да ни подаряват пари, а да разберем какви нужди има бизнесът, за да дава пари на спорта и за каузи, които са актуални в момента – подрастващите, професионални отбори.

През последните три години е тенденция на общите събрания да няма много изказвания, споделяне на мнения и идеи. На предното общо събрание имаше повече дебати във връзка с подрастващите и работата с тях. Съжалявам за това нещо, искаше ми се повече хора да дойдат и да има повече мнения и идеи. Важно е връзката между федерация и клубове да съществува, за да можем да работим с хората и за хората, които създават баскетболисти. Тази връзка е нарушена в момента и ако успеем да я възстановим, ще върнем дискусиите и идеите.”