Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Бъдещето на най-добрия български баскетболист Александър Везенков продължава да бъде неясно, след като Сакраменто Кингс го прати в Торонто Раптърс при размяна, а няколко европейски отбори искат да привлекат 28-годишното крило. Сред тях са Олимпиакос, Панатинайкос и Ефес Анадолу. Говори се и за вероятна нова размяна в НБА с участието на спортист №1 на България за 2023 г.

Две от най-важните фигури в Олимпиакос са пристигнали в София за преговори с Везенков и неговото семейство, съобщават гръцките издания „LiveSport“ и „SportsDNA”. В столицата са дошли спортният директор Христос Бафес и вицепрезидентът Джордж Синдилиас. Тяхната задача е да уредят завръщането на баскетболиста при „червено-белите“, където игра преди да отиде в НБА през миналото лято.

В същото време Торонто Раптърс постави под съмнение бъдещето на Везенков в отбора и то с публикация в социалните мрежи, с която го приветства с добре дошъл в клуба. Българинът е изобразен на фона на силуетите на небостъргачите в Торонто през нощта, но на екипа на Александър не се вижда състезателен номер.

„Добре дошъл в семейството, Саша“, написаха от Торонто в „Х“ и добавиха емотикон за ръкостискане.

Това предизвика много фенове да започнат да питат в социалната мрежа защо Александър Везенков е без номер и дали не се готви сделка с негово участие.

В същото време другият играч, привлечен в тима при сделката със Сакраменто Кингс, Девиън Мичел е посрещнат по различен начин. На неговия екип има №45, а текстът „Девиън Мичъл. Раптър“ е придружен с емотикон на динозавър.