ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Иван Димитров е един от големите ни баскетболни таланти, за които тепърва ще се говори. Юношата на ЦСКА е едва на 17 години, но въпреки крехката възраст вече проби при мъжете и записа мачове и точки за първия отбор на "червените" в Националната баскетболна лига. 

Димитров избра да даде първото интервю в кариерата си за БЛИЦ Live, разказвайки за себе си, за любимия отбор и амбициите.

На 20 януари Иван ще навърши пълнолетие. 

"Започнахме добре, както треньорите искаха, защото в предишните мачове това беше проблем. Казаха ни, че Рилски са точно обратното - започват добре и го завършват зле. Успяхме да постигнем целта, стартирайки със добра серия, но в края явно се отпуснахме, оставихме ги с отворени шутове и те се възползваха. Със сигурност не ни е приятно след тази загуба. Много се отпуснахме, не ни беше добра ротацията в защита и им позволихме да вкарват.  

На 20 януари Иван ще навършва 18 години.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Правя всичко възможно да се развивам и да се доказвам на треньорите. Готов съм по всяко време да помагам. Влязох няколко пъти, стремя се да пазя както трябва, да съм агресивен и като ми се отварят възможности за кошове - да вкарвам" (1:30 мин.)

Как му помагат съотборниците и Росен Барчовски? (2:20 мин.)

"Цесекар съм, тук започнах с баскетбола, родом съм от София. Тренирах и в БУБА Баскет. Първият ми треньор в ЦСКА беше Красен Киров" (2:33 мин.)

За първия ден в съблекалнята на мъжкия отбор на "армейците" (3:30 мин.)

"Главните ми недостатъци са силата - да стана по-здрав, и да коригирам шута, да съм по-постоянен" (3:50 мин.)

"Спечелването на шампионската титла е главната ни цел. Фокусираме се към следващия мач. Никой не мисли как ще бъдем шампиони, не гледаме много напред в бъдещето, а за предстоящия мач. Предстои ни трети двубой за шест дни" (4:30 мин.)

"Готов съм да поема отговорността да играя за ЦСКА", амбициран е Иван Димитров. (5:00 мин.)

"Нямам много свободно време, понякога имаме и по три тренировки на ден. И на училище ходя. Трудно ги съчетавам. Налагало ми се е да пропускам училището заради ЦСКА. Тренировката ни като е от 18 часа, си тръгвам след четвъртия час. Учителите и треньорите в ЦСКА проявяват разбиране. Нямам двойки, перфектно се представям в училище" (6:20 мин.)

"Следя и случващщото се в НБА. Смятам, че Александър Везенков тепърва ще намери мястото си в Сакраменто. Той си преценява дали ще се мести. Симпатизирам на Далас, добре се представят, засега влизат в плейофите. Там играе моя идол Кайри Ървинг" (7:27 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ