ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският баскетболист Александър Везенков получи честта да запали победния лъч след домакинския успех на Сакраменто Кингс със 132:120 над Кливланд Кавалиърс. 28-годишното крило се отличи с 11 точки и две борби за успеха на тима си.

„Кралете“ след всяка домакински победа определят един играч, който да натисне огромния стартов бутон на виолетовия лазерен лъч (заради основния цвят на тима), който преминава през тавана на зала „Golden 1 Center” и осветява небето над Сакраменто. След триумфа над Кливланд тази чест се падна Везенков.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Цялата церемония е придобила популярност като „Light the Beam“ (Запали лъча). Това е сравнително нова традиция за Сакраменто Кингс и започна в началото на сезон 2022/23. „Лъчът“ всъщност е комбинация от шест лазера, които светят с мощност 1800 вата. Той е в основата и на появата на един от най-новите прякори на тима – Beam Team (Отборът на лъча).

Националната служба за авиация на САЩ позволява церемонията да се извършва свободно при всяка победа на Сакраменто Кингс, тъй като над клубната зала не прелитат самолети и лазерният лъч не пречи на полетите. Над „Golden 1 Center” преминават хеликоптери на полицията, спасителните служби и медиите, но те получават предупреждение, че лазерите са запалени.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!