Един от основните гардове на вицешампиона Балкан (Ботевград) - Педжа Стаменкович, все още не е сигурен за новия сезон. Бъдещето на клуба тепърва ще се решава, както и селекцията.

“В първия и четвъртия мач от серията имахме последни стрелби за победа. Петата среща беше тежка заради различни обстоятелства, въпреки че изоставахме само с пет точки на моменти. Второто място в първенството е голям успех за Балкан и за малък град като Ботевград. Разбира се, съжаляваме, че не успяхме да спечелим титлата”, заяви Стаменкович пред медии в родината си Сърбия.

“В клуба са доволни от представянето ми, но все още е рано да се каже дали ще продължа да бъде част от отбора. Моето представяне не остана незабелязано и се надявам да си намеря да намеря друг тим, ако си стигне дотам. Имам още малко ангажименти в клуба и след това ще прекарам почивката си в Сърбия”, заяви Педжа Стаменкович пред медиите в родината си.

190-сантиметровият гард пристигна в Ботевград през лятото на 2014 година от Черно море. Със "зелените" стигна до финала в първенството. Любопитното е, че в два от мачовете именно Стаменкович можеше да се превърне в герой за Балкан. В първия двубой той стреля от тройката при 82:81 за Лукойл Академик и можеше да донесе успеха на ботевградчани. В четвъртата среща отново той имаше шанс да вкара двубоя в продължение, но пропусна под коша./БЛИЦ