Дошлият на проби в Ямбол Илия Цветкович ще играе за тима през новия сезон. Сръбският баскетболист успя да впечатли треньора Ивайло Стоименов и му бе предложен договор за една година.

Високият 207 сантиметра играч ще бъде използван основно като тежко крило. В негово лице старши треньорът Ивайло Стоименов ще има опция и като леко крило.

Илия ще участва на турнира в Кавадарци вече като състезател на Ямбол. Първоначално именно тази надпревара трябваше да реши неговото бъдеще, но представянето му в двата предсезонни мача срещу Лукойл Академик затвърдиха по-рано добрите впечатления на Стоименов към него. В тези проверки новото попълнение на Ямбол отбеляза средно по 9.5 точки и овладя по 10.5 борби, които се сториха напълно достатъчни да му бъде предложен контракт.

Също така със спортно-техническите качества, които притежава той напълно се вписва към срила на игра, който Ямбол ще практикува през сезона. Не без значение се оказа и неговия благ нрав и характер, които му позволиха да се включи бързо и в отборния колектив. Илия ще получи екип с №40 в златисто-жълто. /БЛИЦ