НБА ще има нов шампион, след като носителят на титлата от миналия сезон Денвър Нъгетс беше елиминиран от Минесота Тимбъруулвс след исторически обрат. „Вълците“ се наложиха с 98:90 като гост и спечелиха с 4:3 полуфиналната серия на Западната Конференция.

Денвър водеше с 15 точки след втората четвърт, а в един момент от третата част авансът му достигна до 20 точки. След това започна атаката на Минесота, за да се стигне до победата с осем точки разлика. Това е най-големият обрат, постиган в седми плейофен мач в историята на НБА.

Карл-Антъни Таунс завърши с дабъл-дабъл за успеха на „вълците“ – 23 точки и 12 борби. Джейдън Макданиъл също вкара 23 точки. Антъни Едуардс завърши с 16, а Руди Гобер остана на една борба от дабъл-дабъл – 13 точки и 9 овладени отскочили топки.

Джамал Мъри стана най-резултатният играч в мача. Той вкара 35 точки за Денвър. Лидерът на Нъгетс Никола Йокич наниза 34 точки и спечели 19 борби. Това бяха единствените двама играчи на „буците“ с двуцифрен актив от реализирани точки. Следващият по резултатност беше Майкъл Портър, който вкара седем точки.

На финала за Западната Конференция Минесота Тимбъруулвс ще се изправи срещу Далас Маверикс. Първият мач от серията ще се играе на 23 май (четвъртък) от 03:30 часа рано сутринта българско време.