Рилски спортист получи чек на стойност 50 000 лева от Община Самоков. Това стана ясно по време на днешното празненство в зала “Арена Самоков” по случай шампионската титла на тима в Националната баскетболна лига. 

Възпитаниците на Любомир Киров се наложиха с 3:1 победи над Балкан на финала и така за първи път в историята си се окичиха със златото.

Всеки състезател на Рилски спортист получи плакет от Община Самоков за заслугите си за триумфа. Бяха връчени и специални монети по повод титлата.

"Вие направихте нещо невероятно за нашия град - записахте името на Рилски спортист в списъка с шампиони. Записахте и вашите имена в историята на град Самоков", обърна се кметът инж. Ангел Джоргов към героите. 

"Надявам се, че тази титла ще бъде началото на поредица занапред. Надявам се, че ще запазим отбора в този си вид и ще го надграждаме, тъй като ние бяхме длъжни да станем шампиони, защото за поредна година сме един от най-добрите, ако не и най-добрият тим", посочи още кметът на Самоков.

Приветствие поднесе и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков. Той посочи, че се радва да бъде на днешното събитие заедно с всички присъстващи. 

В края на празненството всички фенове имаха възможността да си направят снимка с купата и играчите. 

 

Публикувахте от BC Rilski Sportist Bulgaria в Неделя, 2 юни 2024 г.