Един от легендарните баскетболни треньори - Иван Чолаков, се върна 13 години назад и си спомни за шампионската титла на Ямбол от 2002 година. Той присъства на пресконференцията на Престиж Мача на звездите по баскетбол. Шоуто ще бъде на 29 март в Ямбол, който тази година чества 70 години баскетбол в града. Една част от мача ще изиграят шампионите на Ямболгаз от 2002 година срещу сборен тим на чужденците.

"От тогава минаха доста години. Спомням си, че беше 6 юни 2002 година. Бяхме повели с 2:0 победи на Лукойл Академик и се готвех за по-продължителен престой в София. Мислех, че може да се стигне до четвърти и дори до пети двубой. Бихме ги обаче още в третия и станахме шампиони. Преминахме през тежки моменти, трудно е да мотивираш чужденци да играят за български отбор. Обаче се справихме, след като се опознахме", заяви Чолаков.

"Един от нашите играчи - Олег Ткач, счупи пръст на ръката по време на полуфинал срещу Черно море. След това в един от първите финални сблъсъци срещу Лукойл Академик счупи и пръст на крака. Така той игра с два счупени пръста", допълни още Чолаков.

"С повечето момчета от чужденците, с които станахме шампиони през 2002 година, се свързахме лесно. Най-вече с Ясинский, който игра около десет години при нас. Не знам дали има такъв случай в историята, чужденец да играе толкова дълго за един отбор. Рижов е треньор на дамския шампион на Украйна", каза още Чолаков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ