ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българската баскетболна звезда Александър Везенков реши да приеме предложението на Сакраменто Кингс и да продължи кариерата си в НБА. Новината беше съобщена в събота от спортния канал ESPN и от мениджърската агенция „Lotsos Sports“, която работи с родния национал.

Според информацията от Америка, Везенков се е съгласил на тригодишен договор с „кралете“, който е на обща стойност 20 милиона долара или малко над 6,5 милиона на година.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Това обаче е далеч от заплата, която българският баскетболист ще взима годишно като играч на Сакраменто Кингс. По-голямата част от възнаграждението му ще отива за данъци и такси, а реално Саша ще взима приблизително толкова, колкото му предлагаше Олимпиакос, за да остане.

Така той ще прибира чисто около 3,2 милиона долара, изчислиха медиите в Гърция. Причината за това са високите данъци в Калифорния, като 37% от тях са федерални, а още 17% са щатски. Както е известно, Сакраменто е столица на щата Калифорния.

Освен това Александър Везенков сам ще трябва да плати 750 000 долара на Олимпиакос, за да играе в НБА. Той има откупна клауза в договора си с гръцкия гранд в размер на 1,5 милиона долара. Сакраменто Кингс обаче има право да плати само половината от тази сума заради ограничителни правила на НБА относно разходите за трансфери.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!