Легендата Георги Младенов вече не е селекционер на националния ни отбор по баскетбол. Новината бе потвърдена от официалния сайт на федерацията. Днес в Плевен, където се провежда турнирът за купата на България, имаше редовно заседание на Управителния съвет на баскетболната управа. По точка 1 от Дневния ред след направен анализ на отчета на старши треньора на националния отбор мъже, оценка на представянето на отбора, както и във връзка с изготвянето на нова стратегия за развитието на национален отбор – мъже, УС реши да не се продължи договора на Георги Младенов като старши треньор на представителния мъжки национален отбор.

Новината идва малко изненадващо, тъй като през април 2014 година Георги Младенов подписа договор за 3 плюс 1 години. Тогава лично президентът на федерацията Георги Глушков обяви, че Младенов ще бъде треньор в следващите три години. Последваха европейските квалификации за Евробаскет 2015, в които България бе в група с Израел, Холандия и Черна гора. Нашите останаха на последно място с една победа и пет загуби и не успяха да се класират за турнира.

Още при подписване на договора имаше опция за неговото прекратяване след квалификациите. Междувременно Георги Младенов успя да се уреди и замина за Италия, за Римини. След няколко месеца престой от януари тази година легендата е начело на мъжкия тим на Римини, който се състезава в италианската четвърта дивизия./БЛИЦ