Изборът беше лесен. Това заяви по повод назначението на Георги Младенов за национален треньор президентът на баскетболната ни федерация и единствен българин, играл в НБА - Георги Глушков. 

"Имаше единство при избора на Младенов. Почти с мнозинство го избрахме. Георги Младенов ще бъде треньор на националния отбор през следващите 3 години", заяви Глушков.

"Другите кандидати бяха Йовица Арсич и Любомир Минчев, Георги Младенов спечели със седем гласа. Знаем добре в каква група сме в квалификациите и знаем моментното състояние на отбора. Но аз смятам, че всеки един от състезателите, както и треньора, на първо място ще имат желание да се класират", каза босът на родния баскетбол.

"Не сме световна сила, която да привлича треньори от световна величина. Да, имаме хубави спомени от един такъв - Пини Гершон. Светислав Пешич беше съветник, но не сме имали такива кандидатури. Младенов е малко по-отлежал, ако мога така да се изразя. Има достатъчно сериозен опит, ако трябва да съм искрен. Има добри постижения на клубно ниво, представял се е добре като треньор на юношески национални отбори", добави Глушков.

"Може би ще направим един план, който ще включи разговори с близнаците (б.р. - Калоян и Деян Иванови) по време на плейофите през месец май, за да има яснота искат ли да играят и ще играят ли за националния отбор", каза легендата.

"Предполагам, че екипът на Младенов ще бъде български. Важно ще бъде той да разговаря с ръководствата на отборите, от които ще бъдат неговите помощници", добави Глушков.