Баскетболната легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана са били погребани на частна церемония още миналия петък, обявиха изненадващо американските медии.

Двамата са били оплакани в Корона дел Мар. Както е известно, на 24 февруари ще има публична мемориална служба в зала „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис.

Коби Брайънт, дъщеря му и още седем човека загинаха на 26 януари при хеликоптерна катастрофа в Калабасас (щат Калифорния).

„Съпругата на Коби Ванеса и семейството са поискали частна церемония, за да оплачат своята загуба. Службата е била изключително тежка за всички, тъй като е трудно да се простиш с две толкова прекрасни същества“, коментира „Ентъртеймънт Тонайт“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Ние сме град, който си вярваме и вярваме в неща, които са по-големи от нас. Ще направим абсолютно всичко, за да може всички желаещи да се простят с Коби Брайънт“, коментира наскоро кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети.

Калифорнийският мегаполис не за първи път ще използва зала „Стейпълс Сентър“ за поклонение пред останките на голяма местна звезда. Такива бяха случаите с Краля на попа Майкъл Джексън (2009 г.) и рапъра Нипси Хасъл (2019 г.).