При огледа на отломките на хеликоптера, с който загина баскетболната легенда Коби Брайънт, не са открити признаци, че двигателят е отказал да работи. Това са съобщили в предварителния си доклад експертите от Националния съвет за безопасност на транспорта на САЩ.

Според представителите на специализираната комисия, вертолетът не е имал никакви видими повреди. Следователите предполагат, че по време на удара със земята лопатите на перката са се въртели. За това свидетелстват срязани клони на дърветата на мястото на инцидента.

В отчета се отбелязва, че част от приборите са излезли от строя под въздействието на избухналия огън. Като добавка е отчетено, че свидетели на трагедията са съобщили, че преди падането си хеликоптерът рязко се е наклонил наляво.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, частният хеликоптер на 41-годишния Коби Брайънт с разби в околностите на Калабас (окръг Лос Анджелис) на 26 януари. Загинаха всички девет души, присъствали на борда, включително баскетолната легенда и 13-годишната му дъщеря Джана.

Брайънт завърши баскетболната си кариера през 2016 г. С националния отбор на САЩ той стана двукратен световен шампион, а освен това пет пъти спечели титлата в НБА с Лос Анджелис Лейкърс. Церемонията с прощаването на Коби Брайънт и останалите загинали в катастрофата ще се състои на 24 февруари в зала „Стейпъл Сентър“, където Лейкърс играе домакинските си мачове.