Новото попълнение на баскетболния "Левски" Брендън Хийт заяви, че се е завърнал у нас, за да жъне още успехи. Американецът е три пъти шампион на България, три пъти носител на Купата, всичките - с Лукойл Академик. Сега гардът преминава в големия съперник на „студентите“, и е готов да побеждава бившия си тим. Хийт започна сезона в НБА, със Сакраменто Кингс, но след това бе изпратен в Лигата за развитие, където прекара последните месеци. "Левски" освободи плеймейкъра от договора му с Рино Бигхорнс, и сега „сините“ надежди са само дни след пристигането на Хийт, той да е в основаната на спечелването на първи трофей за сезона – Купата на България.

Звездата пристигна снощи с полет от Лос Анджелис през Истанбул до София, бързо се запозна с обстановката, и заяви в интервю за "Гонг", че не и забравил как стоят нещата в България, нито пък е забравил българския език, понаучен през трите сезона дотук. Тази сутрин Хийт направи първа тренировка с "Левски". Той ще вземе номер 13 за официалните мачове на тима.

"Това е четвъртият път, в който се връщам в България. Чувствам се добре, радвам се, че съм тук", заяви Хийт.

- Каква е причината, да се върнеш? Тити Папазов ли?
- Причината?! Тити искаше да се върна. Той дойде с добра оферта, и нямаше как да не я приема. Радвам се, че го направих. Ситуацията в Левски изглежда добре. Целта е да печелим, и ако печелим, всичко ще си дойде на мястото.

- Това ново предизвикателство ли е за теб?
- За мен предизвикателството си е същото. Да печеля. Само това искам, само това ме интересува. Сигурен съм, че и Тити смята така. Това е общата ни цел, и това ще направим.

- Печелил си толкова много мачове срещу Левски. Как ще се случат нещата сега, срещу Лукойл?
- Ще бъде същото. Същият резултат, но този път в полза на Левски. Резултатът ще е различен за Тити, но за мен ще е същият – победа.

- Знаеш, че предстои Купата, какви са очакванията ти?
- Да, разбирам колко е важен този турнир. Ще се подготвяме, ще играем мач за мач, и ще излезем от турнира като победители.

Купата на България е от 27 февруари до 2 март в София, в зала „Универсиада“. Надеждите на Брандън Хийт пък са, че ще може да си подари именно този трофей в деня след рождения си ден – 1 март.