Баскетболистите на Берое гостуват днес от 20:00 часа на косовския Башкими в Призрен в мач от осмия кръг в Група "А" Балканската лига. Тимът на Любо Минчев излиза за победа, която би била от голямо значение за класирането в групата.

До този момент Берое има 4 победи и 2 загуби в Балканската лига и заема второ място в подреждането. Башкими е трети в класирането с три победи и четири загуби. Двубоят е последен за Берое в турнира за календарната 2016 г. Следващата среща е на 10 януари, когато „зелено-белите“ ще гостуват в Прищина на шампиона Сигал.

Берое и Башкими вече изиграха един мач помежду си. На 25 октомври в Стара Загора избранците на Любо Минчев спечелиха със 72:63. Тогава най-резултатен за успеха беше Шейн Гибсън с 15 точки, още 14 добави Омари Гудул.

В състава на старозагорци няма играчи със здравословни проблеми след последния двубой от българското първенство срещу Балкан (Ботевград), загубен с 65:84.

Срещата в Призрен пропуска единствено трайно контузеният Юрай Сегарич. Гардът продължава да се възстановява след проблеми с връзките на глезена.