Баскетболният "Левски" направи исторически требъл през изминалия сезон. Отборът спечели титлата за първи път от 13 години насам и спря серията от 11 поредни титли на Лукойл Академик. Момчетата на Константин Папазов триумфираха с купата на България и в Балканската лига. След края на сезона "сините" обявиха намерение да градят грандиозен проект. Засега е сигурно, че през новия сезон тимът ще играе в нашето първенство, турнира за купата на България и Адриатическата лига. В последните няколко дни се появи възможност "Левски" да бъде домакин и да участва в квалификациите за Евролигата, а естествено, остава и вариантът за Еврокъп.

Тити Папазов и президентът Леонид Гайдаджиев искаха да привлекат в състава българските звезди, които в момента играят зад граница. Водени са разговори с близнаците Калоян и Деян Иванови, които обаче са поискали 600 хиляди евро за един сезон общо и за двамата. Баскетболистите взимат заплати десет месеца в годината, което означава, че двамата са поискали 60 хиляди евро на месец.

Филип Виденов, който игра през есента за кратко в Лукойл Академик, се е спрял на цифрата 450 хиляди евро за 2 сезона, т.е. по 225 хиляди на сезон, което прави по 22,5 хиляди евро заплата на месец.

Илиан Евтимов, който продължава да играе във Франция, е бил далеч по-смел с исканията си - 400 хиляди за един сезон, което прави по 40 бона заплата на месец.

"Дори и в нашия клуб и при тази перфектна организация няма как да си позволим подобни суми", коментираха от "Левски". БЛИЦ вече писа за желанията на Тити Папазов за нови имена. Селекцията и точно в кои турнири ще участва "Левски" ще станат ясна до дни. Треньорът отрича да има бъдещи финансови проблеми, свързани със собственика и банката му, която мина под надзор.