Един от най-успешните треньори в световния баскетбол Желко Обрадович получи заслужено признание в родината си. Наставникът на Йордан Минчев във Фенербахче бе удостоен с приз за цялостен принос към спорта в Сърбия. Награждаването се проведе на специална церемония, която се състоя в Белград, пише BBALL.BG. По време на събитието Асоциацията за спорт в западната ни съседка представи накратко най-големите успехи на 56-годишния специалист като играч и като треньор. След това самият Желко Обрадович благодари на всички за признанието.

На церемонията присъстваха трима от бившите възпитаници на Желко Обрадович - Деян Бодирога, Деян Томашевич и Предраг Данилович, които са европейски шампиони с бивша Югославия от първенството през 1997 година в Испания.

Големият Желко Обрадович отдавна си е извоювал място сред 50-те най-добри наставници в Евролигата, а освен това може да се похвали с 8 трофея на европейската клубна сцена, 2 Купи Сапорта, два пъти става шампион на Турция и веднъж триумфира с купата в южната ни съседка. На сметката си има още 11 титли от гръцкото първенство и 7 купи на страната, Суперкупата на Италия от 1997 г. и златен дубъл в бивша Югославия през 1992 г.

В кариерата си Желко Обрадович води Партизан, Хувентут, Реал Мадрид, Тревизо, Панатинайкос и Фенербахче, както и националния отбор на бивша Югославия, с който има европейска титла през 1997 година и бронз от шампионата на Стария континент през 1999 година, злато от световното първенство в Гърция през 1988 г. и сребро от Олимпиадата в Атланта през 1996 година.