Селекционерът на САЩ Майк Кшижевски сподели след спечелването на световната титла на Световното по баскетбол, че отборът е бил по-добър от останалите. В неделя вечер олимпийските шампиони надиграха на финала в Истанбул домакина Турция с 81:64 и се окичиха със златните медали за първи път от 1994 година насам. Успехът е втори поред за Кшижевски на голям международен форум след Олимпийските игри в Пекин. Титлата е втора за Кшижевски за годината, след като през април той триумфира и в Колежанския шампионат на САЩ с неговия Дюк Блу Девълс.

"Горд съм от факта, че разполагам със страхотни играчи. За мен това Световно първенство бе изключително важна надпревара, защото имахме много млад отбор. Не бяхме печелили от 1994 година и това ни амбицира допълнително. Не мисля, че доминирахме по някакъв начин над останалите. Спомнете си мача ни срещу Бразилия и ще разберете какво имам предвид. Просто играхме по-добре от останалите. Съставът на Турция направи страхотни мачове”, каза специалистът.

“Прави впечатление как публиката и играчите в Истанбул са като едно цяло. Те загубиха мача, но феновете не спряха да ги подкрепят и ги изпратиха с ръкопляскания. Това е нещо уникално, което преди не бях виждал", призна след двубоя Кшижевски./БЛИЦ