Добре познатата на българските баскетболни фенове Латаша Байърс бе уважена от университет ДеПол, в който е учила в САЩ. Тя бе приета в "Залата на славата" и бе отбелязана като една от най-силните баскетболистки, играла за университетския тим. За двете си години там състезателката на Дунав 8806 е оставила повече от силни впечатления и сега заслужено получава признанието

"Латаша имаше доста странна външност тогава. Тя обаче беше страхотна млада жена. Тя никога не е играла нечестно, както и не е позволявала да й бъдат правени мръсни номера", казва треньорът й Дъг Бруно, цитиран от bgbasket.

Байърс и всички хора, които са били част от този отбор, ще си припомнят нейната история на 23 януари (неделя), когато тя официално ще бъде приета в Залата на славата на университета ДеПол.

Статистическите показатели на състезателката са основната причина за влизането й в Залата, след като тя е записала най-много точки и борби в историята на отбора, а също така държи рекорди за резултатност в отделните сезони - 26.5 точки през 1994/95 година както и за вкарани кошове от игра - 311 през същия сезон.