Легендата на литовския баскетбол Римас Куртинайтис ще изведе своя Химки при гостуването на Лукойл Академик в зала „Универсиада”. Двубоят за Еврокъп е от 18:00 часа тази вечер и ще бъде предаван директно по БНТ1.

Куртинайтис е олимпийски, световен и европейски шампион с СССР и едно от големите имена в световния баскетбол. Той е единственият треньор, печелил титлата на Еврокъп два пъти, а миналата година бе обявен за най-добър треньор в историята на турнира.
 
"Целта ни е да победим, загубихме у дома в първия мач, имахме някои проблеми с двама играчи, но сега идваме да победим като гости. Гледахме последните мачове на Лукойл, те играят на добро ниво, с добра и агресивна защита и няма да е лесно. Преди мача обаче шансовете са 50 на 50", каза Куртинайтис.

"Загубихме в първия мач, защото имахме проблеми с Крешимир Лончар и Пол Дейвис, обикновено сме много силни под коша, а в първия мач това бе изненада за нас. На прав път сме, работим, имаме повече увереност и сме готови да играем. Когато играеш добре, няма значение дали си у дома или навън. Трябва да уважаваме всички, свършихме добра работа в Евролигата миналия сезон и може би някои от играчите си мислят, че са на по-високо ниво от Еврокъп, но работата на нас, треньорите е да обясним ситуацията и да мотивираме играчите. Трябва да бъде фокусирани върху мача утре и да се потрудим, за да го спечелим. Знам, че и отборът на Лукойл Академик не е сработен, не е имал достатъчно време заедно, за да се обиграе. Знам в каква ситуация са, защото и ние бяхме в подобна – сменихме шестима баскетболисти. Познавам Филип Виденов, който е играч на ниво Евролига и игра в Асеко Проком при моя приятел Томас Пачесас. Отборът на Лукойл е добър, играе силна защита 40 минути”, добави треньорът на Химки.