Мъжкият баскетболен тим на „Левски” е аут от турнира за Купата на България. „Сините”, които са носител на трофея, бяха детронирани от Ямбол след 70:75. Надпреварата се провежда в Плевен, а на полуфинала победители ще се изправят срещу Лукойл Академик.

„Левски” започна силно срещата и дръпна със 17:5, но до края на първата четвърт Ямбол стопи 6 точки. Втората част в зала “Балканстрой” бе далеч по-динамична от първата, а момчетата на Юлиян Радионов влязоха в ритъм и след добри изяви на дуото Лейзър - Маршавелски поведоха с 27:25. На почивката Ямбол имаше една точка преднина пред момчетата на Тити Папазов.

Шампионите взеха инициативата в началните минути на второто полувреме и поведоха с 44:38, Тайлър Лейзър изравни за 48:48, а тройка със сирената на Алекс Симеонов даде точка преднина на „сините” преди началото на последната част.

Столичани стартираха последната част с пет безответни точки за 50:56, но Ямбол отвърна със серия от 11:3 и обърна резултата в своя полза - 61:59. Баскетболистите на Радионов не изпуснаха инициативата до края и се наложиха със 75:70.

Тейлър Лейзърбе най-резултатен за победата на Ямбол и завърши двубоя с 32 точки. Мартин Дурчев също игра много силно и записа 18 точки и 6 борби. За "Левски" Алекс Симоенов бе най-резултатен с 27 точки, а 17 реализира капитанът Павел Иванов.