Левски Лукойл постигна втора победа в рамките на три дни в Балканската лига и излезе на трето място в класирането. "Сините" се наложиха над косовския Башкими с 98:86.

Божидар Аврамов и Алекс Симеонов останаха извън групата на столичани, а за първи път с екипа на Левски се появи новото попълнение Омари Гудул.

Башкими вкара първите четири точки от мача, но след това резултатът бързо бе изравнен и вървеше без някой да успее да вземе предимство до последните три минути от частта. Тогава Левски направи силна серия и Станимир Маринов показа с мощна забивка, че вече е възстановен от здравословните си проблеми.

В края на първата част дебют за "сините" направи Омари Гудул, а с негов кош на старта на втората разликата стана двуцифрена.

Косовският тим обаче не се отказа да се бори и имаше добри изяви в зала "Универсиада", като с много старание сваляше пасиваси и на почивката изоставаше само със шест точки.

Левски стартира с осем безответни точки второто полувреме, за да започне отново да гради солидна преднина. В средата на третата четвърт тя вече бе 17 точки, и с по-добро нападение, отколкото защита, домакините успяха да я поддържат около 15 до края на периода.

Отново обаче битката продължи от страна на Башкими и отпускането в редиците на Левски веднага доведе до сваляне на изоставането до 9. За дългата пейка на "сините" това не се оказа сериозен проблем и те възстановиха.

Гудул не доигра двубоя докрай, с пет лични нарушения, като приключи с 13 точки и 9 борби за 24 минути.

Дарил Браянт бе най-резултатен със своите 16 точки за Левски, а още петима приключиха с двуцифрен точков актив. Аарън Мос наниза 42 за Башкими.

Следващата седмица в София Левски посреща Академик Бултекс 99 в последен мач от редовния сезон.