Баскетболният “Левски” е имал шанс да играе контрола срещу европейския гранд Барселона. Новината потвърди Тити Папазов след днешната победа над македонския Фени Индустри в контрола. Вместо проверка с каталунците “сините” заминават за турнир в Македония.

“Ще играем с МЗТ Скопие и Лирия. Имаше опция да пътуваме във вторник за контрола с Барселона, но просто не мога да си позволя лукса да отидем, защото ние все пак ще представяме България. В момента не сме готови със състава и не е коректно да отидем в този вид. Барселона търси отбор, който да играе с тях на 5 октомври в Испания”, каза Папазов.

“Ние сме в прекрасни отношения с Васко Евтимов и взаимно си помагаме. Ние на него да поддържа форма и игрови ритъм, а той помага на нас. Няма да пътува сега с нас за Скопие, защото неговият агент твърди, че е въпрос на дни да подпише във Франция. “Левски” е в преговори за подписване с двама нови играчи до началото на първенството. Поради липса на българи ще бъдат чужденци. Видяхте направих всичко възможно да има максимален брой българи”, допълни наставникът.

За вероятността капитанът на националния ни тим Филип Виденов да облече екипа на “сините” отново, наставникът на “Левски” сподели: “Няма треньор в България, дори и на добри европейски отбори, който не би искал Филип Виденов да бъде част от неговия отбор. За съжаление това е прекалено хубава екстра за нас, която можем да си позволим само ако сменим и другите играчи в графиката”./БЛИЦ