Баскетболният “Левски 2014” започва да набира скорост след последните промени. Тимът поднесе сензацията и победи като гост с 85:79 Пея в Косово в мач от ¼-финалната фаза на Балканската лига. Тимът е воден от треньора Мануел Марков, който замени Николай Господинов. Мъни с помощта на Константин Папазов започнаха да променят облика на тима и след няколко добри мача победите не закъсняха. Следващото предизвикателство за “сините” е на 9 февруари в Прищина срещу Сигал.

В първия етап “сините” имаха 2 победи и 6 загуби, но подсигуриха участието си в Топ 8 след категоричен успех над Ловчен с 91:77 в квалификационния кръг, който се проведе в Самоков.

Алекс Симеонов поведе своите по капитански с дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби. Евгени Хаджирусев го последва с 14 точки, по 12 нанизаха Станислав Славейков и Йордан Минчев, а с 11 се разписа Крум Дойчинов. Абсолютно всички играчи направиха страхотен мач и треньорският щаб е благодарен за раздаването им. През целия мач “Левски” имаше преднина, като на моменти бе двуцифрена.

Любопитна подробност е, че само преди по-малко от месец (на 13 януари) "Левски" падна от същия противник с 66:90 в мач от първата фаза в "Универсиада".

СТАТИСТИКА ПЕЯ - ЛЕВСКИ