Гърция ще бъде без голямата си звезда Янис Адетокумбо на Евробаскет 2017 от 31 август до 17 септември във Финалдия, Израел, Румъния и Турция. Баскетболистът сам обяви, че няма да може да играе на шампионата на Стария континент заради травма в коляното.

“Искам да информирам всички, че няма да мога да играя за националния отбор на Гърция на предстоящото първенство на Европа. През цялото време досега се поставях под натиск, стисках зъби и се опитвах да се заблудя, че не усещам болката, надявайки се, че ще съм готов за официалните мачове. Но след тестовете, които хората от Милуоки ми направиха, дойде време за истината”, сподели Адетокумбо, обявен за най-прогресиращ играч в НБА през миналия сезон.

“Не издържах тестовете, но трябва да приема нещата каквито са и да се постарая да подобря състоянието на коляното си. Контузен съм, усещам болка и ми трябва време, за да се възстановя. Това е най-голямото разочарование в цялата ми кариера. Искам да пожелая успех от дъното на душата си на моите съотборници и треньори. Националния отбор на Гърция е моят любим отбор и в идните години ще видите, че можем да постигнем големи неща и да направим всички в страната щастливи. Призовавам феновете да не изопачават ситуацията и да концентрират подкрепата си върху играчите, които ще бъдат част от състава. Историята се пише от тези, които присъстват в момент, а аз с голямо огорчение трябва да обява, че ще отсъствам”, допълва съобщението си баскетболистът на Милуоки Бъкс.