Лукойл Академик спечели Купата на България по баскетбол при мъжете след победа с 81:80 над “Левски”. В равностоен двубой “студентите” стигнаха до 9-ата си титла в турнира и детронираха досегашния носител на трофея.
 
Сблъсък бе на високо ниво и всичко се реши в последните две атаки на мача. “Сините” могат да съжаляват за многото си пропуски от линията за фаул, като последните два бяха при резултат 80:79 в тяхна полза. При следващото нападение Девин Грийн бе точен и даде аванс от една точка “студентите” осем секунди преди края.
 
Тогава феновете на Лукойл Академик изстреляха конфета в залата и се наложи кратко прекъсване на мача, за да бъде изчистено полето от падналите хартиени ленти. При последната си атака в мача “Левски” записа неуспешен опит за тройка на Асен Великов, а Павел Иванов пропусна при добавката.
 
Най-полезен за Лукойл Академик бе 21-годишният гард Божидар Аврамов. Българският национал се отчете с 21 точки и 6 асистенции. Той вкара 7 от 13-те си опита за тройка. Тодор Стойков добави 12 точки и 6 борби. Травис Питърсън и Веселин Веселинов се отчетоха с по 9 точки.
 
Аарън Харпър бе най-добрият в състава на “Левски”. 30-годишният американец се отчете с 32 точки, 10 борби и 4 асистенции. Златин Георгиев вкара 12 точки, а Джейсън Кроу добави 11./БЛИЦ