Треньорът на "Левски" Константин Папазов съжаляваше след загубата с 80:81 от Лукойл Академик на финала за Купата на България.

"Бяхме по-близо до Купата от тях. Първо трябва да благодаря на целия мой отбор и на ръководството, което е създало уникални условия. Работихме за този мач два месеца. От 29 януари работихме за него. Тони Дечев, Ратко Йоксич и аз, доколкото можех да присъствам с авторитета си. Смятам, че което зависеше от работата, бе направено на 100%. Понякога трябва и спортен шанс", заяви Папазов.

"Ако има нещо добро в загубата ни, това е че всички трябва да свалим шапки до земята за Божидар Аврамов. При наличието на такива суперзвезди за българските стандарти, казвам ви, това са супер играчи в Лукойл. Двата отбора не са били по-силни, отколкото са сега, и стана супер спектакъл. Но това, което Божидар Аврамов направи, оставя жив българския баскетбол. Трябва да се радваме, че имаме такъв играч. Той е подкрепян безкрайно много от треньора си. Дори от вас, журналистите, и от шефовете. Арсич приемаше упреци за това, че кредитира Божидар. Той му направи най-големия жест", продължи Тити, цитиран от bgbasket.

"27 секунди преди края при една точка за нас Лодърдейл изпълнява два наказателни удара и аз го моля да вкара само втория, за да мога да го сменя. Трябваше да имаме друга защита, а вие видяхте, че изненадахме Лукойл именно с това, и то го изненадахме добре. Не го показахме никъде, бяхме си затворени в залата, не го бяхме репетирали срещу опонент. Знаехме, че ще дублират Харпър в края, оставих играчите, които могат да вкарват, бяхме с ниска петица. Стана чудесен екстра пас на Павел Иванов, отворен шут на Асен Великов и после добавка на Павел. Понякога обаче спортният шанс трябва да бъде с теб. Миналите две години той бе на наша страна - когато Рилски отстрани големия противник, а преди това еуфорията от 17 точки аванс в Плевен. Може би три пъти подред Господ не може да гледа само в едната посока. Боли ме, и в същото време съм доволен, защото знам, че сме работили, че сме го показали и сме участвали в този спектакъл. За съжаление не може да баскетболен мач да завърши наравно", каза още Папазов. /БЛИЦ