Лукойл Академик се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България, след като отстрани Берое в четвъртфиналната фаза с 96:90. Шампионите бягха затруднени максимално, но все пак стигнаха до своето.

Лукойл Академик започна срещата силно, дръпна с десетина точки, но след 10 минути игра преднината на шампионите им бе 6 – 29:23.

Заралии стартираха ударно през втората част и обърнаха нещата в своя полза - 31:32 след 9:2 в първите три минути. Лукойл се съвзе и отговори със шест безответни точки за 38:32, но на почивката Берое бе напред - 46:48.

В началото на третата част Берое увеличи преднината си до пет точки, но Брендън Хийт да се развихри и да изведе Лукойл напред със 65:61 след три коша и асистенция, две минути преди края на частта.

През последната четвърт Лукойл Академик започна да налага своята воля и разликата постепенно достигна двуцифрено изражение за пръв път в мача - 77:66. Възпитаниците на Сашо Везенков не допуснаха изненада до края на редовното време, като след 40 минути на таблото в зала "Конгресна" светеше резултат от 96:90 в полза на шампионите.

Дарил Уоткинс и Димитриос Харитопулос бяха с основен принос за победата. Уоткинс завърши с "дабъл-дабъл" от 29 точки, 14 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка, докато Харитопулос се отчете с 19 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Уил Уокър бе най-резултатен за Берое с 24 точки, към които добави 6 асистенции, но и 7 грешки.

Утре Лукойл Академик ще срещне победителя от двубоя между Балкан и Ямбол в 17:30 часа в първа полуфинална среща.