Шампионът на България Лукойл Академик допусна първа загуба в четвъртия си мач от група "F" на турнира за купата на ФИБА Европа. "Студентите" паднаха при гостуването си израелския Бней Херцeлия със 79:84 (25:22, 18:23, 19:22, 17:17). В първия двубой между двата състава Лукойл Академик победи със 78:73 след продължение. Българският отбор е с три победи от четири мача и е втори в групата. Сега играчите на треньора Тони Дечев пропуснаха да си осигурят класиране за следващия етап предсрочно, но запазват отлични шансове за продължаване напред, стига да победят Стяуа в следващия си мач.

Нашият отбор започна силно срещу Бней Херцелия и спечели първата четвърт с 25:22. Авансът на гостите се запази почти до края на първото полувреме, но после Бней успя да направи обрат за 45:43. През второто полувреме играта продължи да бъде равностойна, но домакините успяваха да запазят крехкия си аванс. Минута преди края на мача разликата се стопи до 3 точки, но с точно изпълнени фаулове Бней Херцелия си осигури спокоен финал и крайната победа, за да поведе в класирането в групата. Двата отбора имат по 3 победи и една загуба, докато Стяуа и Приедвидза имат по един успех и три поражения.

Най-резултатен от Лукойл Академик беше Саша Загорац с 16 точки, а Дани Гибсън се отчете с 15. Стийв Зак и Максим Корниенко реализираха по 13. От победителите Стивън Денис завърши с 18 точки, по 15 добавиха Торийн Грийн и Карам Машур.