Лукойл Академик получи заслужено признание за силното си представяне през последните месеци. Шампионът на България бе избран за “Отбор на месеца” за декември, а Тони Дечев - за най-добър треньор на миналия месец. Лукойл се справи с конкуренцията на футболния ЦСКА, който остана на второ място в допитването до журналистите.

Награждаването се проведе в Пресклуб България по-рано днес и бе уважено от наставника на тима, както и от капитана на отбора Тенчо Банев. В традиционната анкета на Пресклуб България участваха журналисти от 25 редакции, като за победителите гласуваха 16 редакции.
Тимът представя страната ни в третия по сила евротурнир по баскетбол – Европейската купа на ФИБА. Лукойл Академик загуби във вторник от белгийския Антверп и вече има три загуби в групата, както и една победа.

Тони Дечев заслужи значка "Златен трикольор", а 12 от гласовете му донесоха първото място в допитването. Втората и третата позиция останаха съответно за Шихан Емил Костов (Киокушин карате) и и треньорът на футболния ЦСКА Христо Янев, който събраха по 7 и 5 гласа.